Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 19.3.24,svátek má :Josef
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Měsíční udolí


25.8 Měsíční udolí


Organizoval: Zdenda
Autor popisu: Zdenda
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 90
Obtížnost: 2 Rovinka, pohodička
Počasí: Supr, slunečno



Měsíční údolí, které jsme měli tentokrát jako cíl své cesty se nachází kousek od Benešova, přímo mezi zámkem Konopiště a městečkem Poříčí nad Sázavou. Osobně jsme tam ještě nebyl. Ohlasy říkaly, že je to krásné údolí ovšem s nutností kolo občas přenášet a klopýtat přes kameny a kořeny. Většina z nás má horská kola a nebo trekking ,tak nás přece nějaký ten kamínek nerozhází.

Sraz jsme měli na pražském Hlavním nádraží, kde se sešlo 8 zážitků chtivých cyklistů. Po neubíhající cestě vlakem jsme vystoupili v Benešově a vydali se konečně na cestu. Kousek od Benešova jsme si na nejdřív prohlédli zámek Konopiště. Na medvědy v hradním příkopu jsme přijeli asi moc brzy, protože ještě vyspávali skrytí naším očím. Dlouho jsme se zde nezdrželi a vyrazili k červené turistické značce, která nás provedla celým Měsíčním údolím. Zprávy o údolí nelhaly. Pěkné, docela opuštěné údolíčko a cesta klikatící se v co nejbližší blízkosti Konopišského potoka. Na kameny a kořeny také došlo. Přečkali jsme i jedem delší úsek, kde se kola musely i nést. Nakonec si ale nikdo pořadateli nestěžoval a Katka po mě nic nehodila. Údolí bylo opravdu krásné.

V Pořičí nad Sázavou jsme se napojili na naší oblíbenou trasu Sázava 2 a pokračovali dále přes Čerčany (gastro), Zlenice a Chocerady. Kvalita cesty se zlepšila, navíc se jelo prakticky po rovině kolem řeky, tak cesta krásné ubíhala. U Stříbrné skalice jsme se se řekou Sázavou rozloučili a začali jsme mírně stoupat směr Stříbrné Voděrady, abychom si potom užili příjemnou jízdu po vrstevnici lesní oblastí Voděradské bučiny. Poslední částí se vytáhli Vláda s Kačkou vylepšením trasy a tentokrát jsme nejeli po hlavní do Říčan ale projeli jsme to po modré hezky lesem po úzkých stezkách Janovickým lesem a údolím Rokytky až do Říčan. Tyto místa by určitě byla vhodná na bližší prozkoumání při nějakém dalším výletě . Od Říčan už to byl jenom kousek. Za obchodním domem Billa začíná pěkná polnačka do Kolovrat, po silnici do Uhřínevse, kde nás trochu vypekla stavba železničního koridoru a hurá domů - Kolem Hostivařské přehrady na Jižnák a dále na metro- Háje, Chodov každý jak potřeboval.

Další náš cyklo výlet se povedl a myslím že každý mohl mít radost s aktivně strávené soboty a v neděli mohl odpočívat po 80-90 km strávený na kole


Zámek Konopiště Kostelík po cestě Měsíční údolí Voděradské bučiny Naše dnešní složení
Kostelík po cestě Měsíční údolí Voděradské bučiny Naše dnešní složení
Odkaz na další fotografie


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::