Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 19.3.24,svátek má :Josef
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Lyžování v Harrachově


25-27.1 Lyžování v Harrachově


Organizoval: Zdenda
Autor popisu: Zdenda
Typ výletu: Vícedenní na běžkách
Délka: -
Obtížnost: 2 Konečně po dlouhé době nějaký pohyb.
Počasí: Supr



Zima je dlouhá, jízdě na kole moc nepřeje a já jsem chtěl už zase vidět své cyklistické přátele. Rozeslal jsem teda emaily a všechny jsem pozval na běžkovanou do Harrachova.

Po drobných odkladech.které byly způsobeny závody ve skocích na lyžích v Harrachově a drobných změnách v počtu učastníků, nad kterými zmrznul úsměv i věčně rozesmáté majitelce penzionu Ferda, se v Harrachově sešlo 13 jízdy chtivých lyžařů.

Hnedka po příjezdu se taky začalo s přípravami na výlet. Někde se mazalo,přemýšlelo nad správným voskem, jinde se ještě lyže půjčovali a někdo měl nejvíce práce s hledáním ztracených rukavic. Výlet začal výjezdem lanovkou na Čertovu horu a dále už následovalo vcelku pohodlné běžkování po hřebenu, občas spestřené o nějaký ten kopeček, at nahoru či dolů. To nejlepší ale bylo před námi...

Hlavní gastro přestávka byla asi po 10 kilometrech na Dvoračkách. Během jídla se bouřlivě hovořilo o dalším směřování cesty, místními jsme byli varování před zvolenou trasou, nakonec jsme si řekli, že nás nějaký ten kopeček nerozhodí a pustili jsme do dvou kilometru dlouheho a prudkého stoupání. Metody zdolávání byli různé, někdo poctivě vystromečkoval kopec až nahoru, někdo vzal lyže na záda a stoupal pěšmo, Věrka se dokonce proběhla dolů, když chytalo ujetou lyži :-). Odměna ale stála za to, byli jsme úplně až nahoře, všude jen obrovské sněhové pláně a naprosté ticho. Na chvíli se ukázal i zajímavý úkaz, když vítr rozfoukal mlhu a na malinkou chvilinku se nám zjevila Azurově modrá obloha :-). V tuto chvíli si konečně přišli na své ti, kdo si oprávněně mysleli, že jsme doposud jen stoupali a čekal nás opravdu dlouhý sešup dolů. Já jsem si nejvíc vychutnal klidnější asi 5 kilometrové klesáníčko kolem řeky Mumlavy.

Na pomyslném tachometru jsme měli něco kolem 20 kilometru a myslím ,že snad nebyl někdo komu by se výlet nelíbil. Večer jsme stihli ještě zajít na pořádnou baštu do místní pivovarské restaurace a holky večer skládali maturitu ze smrkání a Míša předčítala vlastní vyprávění z pobytu v Japonsku.

Už o poznání klidnější neděle se nesla ve znamení různých procházek po okolí, skupinka šla vyzkoušet kvalitu sněhu na místních svazích, za což je Krkonoše odměnili pěkným deštíčkem. Odjez v podvečerních hodinách proběhl taky v pohodě a já jsem měl dobrý pocit z krásně stráveného víkendu.Už to chtělo konečně někam vyrazit :-)


Naše skupinka Noste jste na stůl aneb večerní gastro Mumlavské vodopády Až na vrcholky hor... Cetou necestou
Noste jste na stůl aneb večerní gastro Mumlavské vodopády Až na vrcholky hor... Cetou necestou
Odkaz na další fotografie
Odkaz na další fotografie č.2
Odkaz na další fotografie č.3


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::