Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 19.3.24,svátek má :Josef
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Objevitelský výlet k prameni Botiče


11.3 Objevitelský výlet k prameni Botiče


Organizoval: Zdenda
Autor popisu: Zdenda
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 50
Obtížnost: 1
Počasí: Super



Další náš výlet byl tentokrát zaměřen víc na terén, z předešlých deštivých dnů zbyly i zbytky bahna, tak milovníci širších plášťů určitě měli radost. Trasa od Hostivařské přehrady do Průhonic po červené je také díky mírným terénkům velmi oblíbená. Povedlo se nám i projet Průhonickým parkem, který bývá normálně cyklistům zakázán. Bylo opravdu se na co koukat. Je to jeden z nejkrásnějších zámeckých parků v ČR. Nachází se zde velké množství rybníků, jezů a ostatních vodních ploch. S neobyčejným citem byl prováděn výběr a výsadba rostlin, pečlivě byly vybírány průhledy na zámek a bylo zbudováno rozsáhlé alpinium.
Pátraní po prameni, který je v mapě obtížně k nalezení, jsme začali průzkumem terénu, jak jinak než v hospodě u místních. Poradili, že pramen se nachází v celkem nevzhledném rybníku blízko obce Olešky. Žádná průzračná studánka s dřevěnou cedulkou Zde pramení Botič se teda nekoná. Poblíž jsou jen zbytky stavebních buněk , které hlídá skupinka pěkně rozzuřených pejsků.
Cesta zpátky se už nesla v duchu rychlejšího postupu po silnici domů a našeho mírného zabloudění s malým Medůzou. Vše ale dopadlo dobře.


Odkaz na další fotografie
Odkaz na další fotografie č.2
Odkaz na další fotografie č.3


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::