Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 19.3.24,svátek má :Josef
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Po druhé kolem Sázavy


20.8.2007 Po druhé kolem Sázavy


Organizoval: Zdenda
Autor popisu: Zdenda
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 100
Obtížnost: 2 pěkné
Počasí: slunečno



Podruhé jsme zavítali do údolí Sázavy, a tentokrát navštívili přímo město Sázava.
Už v 8 ráno vyjížděla skupinka nadšenců z místa srazu od rybníka U Labutě a postupně se přidávali další lidi, aby dorazili na místo ostrého startu naši vyjíždky v 10.15 ze Stránčic. Po krátkém začátečním stoupání začalo krásné klesání do údolí Sázavy. K Sázavě jsme přijeli blízko zříceniny Hlásky, bohužel na samotný výstup na Hlásku našel sílu málokdo. Následoval přesun do Sázavy, kde se už všichni těšíli na jídlo. Po zamítnutí první hospody, kde měli bohaté menu skládající se s Utopenců a poslední porce sekané ....jsme zajeli do vedlejší se sice většími cenami ,ale zato s královskýma porcema. Během trávení se ještě oddělila skupinka se zájmem o kulturní dědictví. Pro toho, kdo vynechal, jsem dávám aspoň fotku Sázavského kláštěra pro kulturní zážitek.
Následova cesta domů z Černých Voděrad po příjemné červené turistické značce. V Říčanech nastalo loučení.Já přijel domů, na tachometru jsme měl 98 km a musím na sebe prásknout, že jsem , jako trouba kroužil kolem baráku, abych to nějak zaokrouhlil. . Pohled to byl na mě asi krásný.

Popis trasy
Praha-Rybník U labutě-Krčským lesem na Chodov-Opatov -Křeslice-Petrovice-Uhříněves -Prkenovkou do kolovrat-Polem do Říčany- Stánčice-cyklotrasa č. 20-Mirošovice -Senohraby-Hláska-Zlenice-po červéné doSázavy, Zpátky na Stříbrnou Skalici,-Černé voderady a po červené turistické značce a následně po modré po krásné cestě lesem do Lounovic a déle po silnici do Mukařova a Říčan.


Odkaz na další fotografie
Odkaz na další fotografie č.2


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::