Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 19.3.24,svátek má :Josef
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Okolím Štechovického pokladu


4.10.2008 Okolím Štechovického pokladu


Organizoval: Zdenda
Autor popisu: Zdenda
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 70
Obtížnost: 3
Počasí: Krasné podzimní-slunečno



Pohled na naší mapu výletu ukázal že jedno z posledních míst v okolí Prahy, kde jsme ještě nebyli je okolí Štěchovic a vodní nádrže Slapy. A právě i proto patřil těmto místům i tento náš podzimní výlet.
Na počasí jsme měli tentokrát štěstí, byl krásný slunečný den.Po dlouhé době to byl taky výlet, kde se ke startu cesty nemuselo cestovat vlakem.
Start byl pod Barrandákem a kolem Vltavy jsme se rozjeli směr Davle. Po cestě jsme museli překonat železniční most v Skochovicích, který je známý nejen tím že se zde točil válečný film Most u Remangeru ale také tím, že přejezd mostu je opravdu akční a pokud potkáte zrovna vlak, místa pro vás moc nezbude
V Davli jsme si užili trochu Sázavy, přejeli přes ní v Pikovicích a vydali se stoupat do Štěchovic a dále slavným Štěchovickým kopcem nahoru (jako trasa nám posloužila modrá turistická značka).
Nesmím zapomenout prozradit, že podobnou cestu navrhnu v zimě jako pěší výlet a prošli by jsme si společně bývalé svatojánské proudy (zelená tur. značka).Doufám že bude o výlet zájem
Oběd v Restauraci kousek od vodní hladiny a přehrady Slapy byl chutný, jen se po tom s plným žaludkem chvilku špatně špapalo. Dále nasledovaly pěkné výhledy na vodní hladiny (viz foto) u velké Rabyně a jedno menší zakufrování u Ranče Michael, které nám další postup mírně zkomplikovalo. Do Týnce nad Sázavou jsme dorazili kolem páté hodiny. K dalšímu pokračování ku Praze se nikdo neohodlal( ale měli jsme k tomu blízko :-) ), tak jsme nasedli na vlak a jeli.
Pěkný výlet :-)

Zdenda


Odkaz na další fotografie


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::