Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 19.3.24,svátek má :Josef
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Údolím Rakovnického potoka


20.9 Údolím Rakovnického potoka


Organizoval: Zdenda
Autor popisu: Zdenda
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 70
Obtížnost: 3
Počasí: pěkné



Výlet s takto smolným začátkem jsme tu ještě neměli. Dvakrát jsem výlet rozesílal a pokaždé se výlet kvůli špatnému počasí musel rušit. Koho by taky nalákal na výlet pohled na zataženou oblohu a padající kapky deště.
Vyjet se podařilo až na potřetí, počasí sice také nebylo stoprocentní ale nepršelo, jen trochu foukalo.

Cestu jsme začali na Masaryčce, společně jsem se svezli do stanice Stochov, která se nachází kousek za Kladnem.
Na stanici pěkně fučelo, tak jsme natáhli rukavice a různé větrolamy a vyrazili na cestu. Projeli jsme kolem již známého Lánského zámečku a dále již jsme vstoupili do lesů.
Oblast mezi Stochovem a Rakovníkem je takřka bez civilizace, tak jsme si užili putování lesem po turistických značkách, přejezdy kořenů, potoků ale i jízdy po pěkně upravených lesních cestách. Ne každému cesta po kozích stezkách vyhovovala, proběhlo hlasování a my na chvíli vyměnili lesní cestu za silnici, aby nás zase po dvou kilometrech zlákala jedna pěkná lesní zkratka :-).
Oběd jsme dali na náměstí v Rakovníku v podniku u Černého Orla, z Rakovníku bych ještě vypíchnul pěkně provedené cyklotrasy ve městě a pěkné koupaliště.

No a konečně přišla na řadu cesta údolím Rakovnického potoka. Jedná se o naučnou cestu vedoucí pěkným údolím až do Městečka u Křivoklátu. Po trase si můžete prohlédnout cedule s informacemi o místní fauně a floře. Že je jí v okolí opravdu dosti zjistila Katka, když z cesty odstraňovala hada kterého nechtěla přejet.

Postupně jsme vyjeli z Rakovnického údolí a projeli pod věžemi Křivoklátu, kde nás část výpravy opustila a my jsme se vydali na stoupaní do našeho známého kopce směr Beroun. To už jsme byli s Kolbabou jen sami dva.


Rakovnické udolí Flora a founu v udolí Rakovnického potoka Nad kopci
Rakovnické udolí Flora a founu v udolí Rakovnického potoka Nad kopci
Odkaz na další fotografie


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::