Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 278
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 13.5.24,svátek má :Servác
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Na Křížové vršky


13, 3 Na Křížové vršky


Organizoval:
Autor popisu: Vladimír
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 43km
Obtížnost: 2 super počasí
Počasí: Sluníčko



Z Mostu do Vtelna a okolo bývalého prasečáku po cyklostezce k Srpině(říčka). <br>Odtud po levém břehu až na Stránce a pak do Zaječic.Následně po hlavní do Bečova <br>pokračujíc směrem na Bedřichův Světec a Bělušice (zde se nachází věznice). <br>Z Bělušic přes hlavní silnici (zde opatrně je to hl.tah na Slaný,Praha) do obce Kozly.Okolo kostela doprava a do kopečka k hl.silnici.
Pokračujeme jen cca 300 m k odbočce doleva na obec Sinutec.Zde před obcí se <br>nachází Svatovítský kostel a nalevo od něj kousek do kopečka po cestě se nachází <br>Svatovítská studánka, ale nepít !!!! jelikož jsou okolo pole voda by Vám nemusela <br>zrovna udělat dobře.Mno pak zpět na silnici a projet Sinutec za ním přejet žel.přejezd až se dostaneme opět k hl.silnici kterou přejedeme rovně do obce Charvatce.Zde za místním letištěm cca 300 m je odbočka doleva na polní cestu po které se vydáme až dorazíme pod kopec Křížové vršky 366 m.n.m na který jsem se vydrápal i skolem na zádech :-).



Krásný výhled na okolní kopce Brník,Srdov,Oblí,Raná,Milá, <br>Dlouhá hora,Číčov,Malý vrch( tam jsem ještě nebyl),Šibeník a prostě na České středohoří a při slušném počasí jsou vidět zříc.Oltářík,Košťál,Hazmburk a slavný kopec praotce Čecha Říp.Zpáteční cesta vedla zpět do Charvatců a zde doleva na Mnichov a dál k hlavní silnici kde opatrně najedeme a pokračujeme do obce Raná. <br>Dál po místní silnici do obce Hrádek a zde doprava směr Milá ale na křižovatce <br>rovně na Bečov a pak už po modré tur.značení zpět na Stránce a okolo Srpiny do Vtelna a Mostu


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::