Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 20.4.24,svátek má :Marcela
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Švýcarsko duben 2011


Švýcarsko duben 2011


Organizoval:
Autor popisu: Jeseter
Typ výletu: Vícedenní ostatní
Délka:
Obtížnost: 1 super
Počasí:



obrázek1
Notre-dame v Laussanne
Na začátku dubna jsme s mamkou navštívili Švýcarsko. Byli jsme zde pozváni maminčinou dávnou kamarádkou z dětství. Pobývali jsme ve vesnici-Freudeville nedaleko Lausanne. Byli jsme zde celý týden, takže se nám povedlo navštívit všechny zdejší zajímavosti. Prošli jsme si celé Lausanne. Projeli jsme se zdejším unikátním minimetrem, prošli jsme historické centrum v čele s katedrálou- lausannskou Notre-dame, navštívili jsme Olympijské muzeum a udělali si poetickou procházku kolem Ženevského jezera.
obrázek1
Kráska, kterou jsem si nabouchl v Lausanne
Když jsme byli ubytováni tak blízko Ženevského jezera, tak jsme si nemohli dovolit nenavštívit perlu Švýcarska- Ženevu. Zde jsou hlavně dvě oblasti, které by neměl správný turista vynechat- historické centrum města a hlavně nádhernou promenádu kolem jezera. Člověk si zde připadá jak u moře, hlavně když je tak nádherně prosluněné počasí, jaké jsme zažili my. No, a když začne z jezera tryskat známý ženevský vodotrysk, je dokonale idylický obraz úplný.


promenáda v Ženevě
promenáda v Ženevě
Jeden den jsme také pobyli na druhé straně jezera ve Francii, v městečku Evien les Bains, které se nachází přímo naproti Lausanne a tvoří jakýsi jeho francouzský protipól. Evian je malebné lázeňské městečk , kde vyvěrá známá Eviánská minerální voda. Dále zde kromě, lázeňských budov lze najít i kasino a starou lanovou dráhu. No a samozřejmě i zde je nádherná promenáda kolem jezera.
No stihli jsme toho ještě mnohem víc- projeli jsme se na lodi, navštívili různá muzea, vyzkoušeli jsme místní speciality fondue, ratatouille – a zvláště doporučuji lahodné šneky s bylinkami a máslem-opravdová delikatesa (-: No máme důvod, abychom se sem někdy vrátili, v jedné místní restauraci ve Francii prý dělají výborná žabí stehýnka (-:. No takže abych shrnul, dubnová dovolená se opravdu vydařila. Pro mě to určitě byl veliký zážitek. No abyste taky z toho něco měli, tak tady předkládám pár ochutnávek ve formě fotek. (-:
vodotrysk
vodotrysk
lázně v Evian-les-Beins
lázně v Evian-les-Beins
Odkaz na další fotografie
Odkaz na další fotografie č.2
Odkaz na další fotografie č.3


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::