Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 19.3.24,svátek má :Josef
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Jarní Loučeň se Zitou


7.5 Jarní Loučeň se Zitou


Organizoval: zitule
Autor popisu: zitule
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 65
Obtížnost: 1
Počasí: Slunečno



Vyráželo se z Neratovic přesně podle plánu,i když neoficiálně začal výlet už v Praze, odkud dorazila většina účastníků.Martina přijela z Nymburka,Zita z Kralup.

Z Neratovic nás velmi zkušeně vyvedla Katka a už se jelo-trasa vedla z Neratovic po modré až k Dřísům(jen s občasným vybočením po silnici).
Proti očekávání byla tato trasa velmi dobře průjezdná.Z Dřísů dále přes Sudovo Hlavno do Mečeříže-tady nás čekal kopeček,vlasně jediný na celé trase-ten a taky blížící se poledne způsobilo některým účastníkům ,že se začali ohlížet po gastru.

V Benátkách už jsme měli hlad úplně všichni,ale bohužel nebyla v dohledu žádná příjemná zahrádka a taky plánovaná prohlídka planetária se nekonala (z důvodu úmrtí majitele a složitých dědičských vztahů,jak nám prozradili místní),takže jsme se rychle přesouvali směr Lipník a Vlkava.Vyzkoušeli jsme nově otevřenou cyklostezku TAXIS-oproti recenzím je to velmi příjemná , většinou šotolinová cesta,mimo hlavního provozu.

Žaludky se neúprosně hlásily o svá práva a tak jsme se nezdržovali a rychle k cíli cesty,kterou byla Loučeň.Tam jsem se konečně naobědvali,v 15 hod začala připomínka historické bitvy.To už jsme ale přemýšleli, jakou trasu zvolit na cestu domů,protože někteří z nás měli ještě nějaké povinnosti-většina volila přímou cestu do Nymburka a vlakem do Prahy,Pavel jel do Prahy přes Jikev,Zita zpět do Kralup na kole.

Všichni dorazili v pořádku,počasí se vydařilo a pražáci hlásili počet najetých 65 km.


Společné foto Gastro
Gastro
Odkaz na další fotografie


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::