Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 25.4.24,svátek má :Marek
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Z Chomutova pres Postoloprty do Roudnice


15.8. Z Chomutova pres Postoloprty do Roudnice


Organizoval: Katka (Edova:)
Autor popisu: jirkamaz
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 91,7
Obtížnost: 1 osobní pocit
Počasí: slunečné



obrázek1
za Postoloprty na pastve
Nejprve jsme se vsichni sesli na Hlavnim nadrazi v Praze kolem 9 hodiny. Sesli se Katka, Eda, Zdenek, Petr, Jirka, Kolbaba, Marta a Zita.
Potom sla Katka koupit listky, u vsech kas neuveritelna fronta. Kdyz jsme se sesli vsichni pomalu jsme vyrazili na nastupiste, ze ktereho jel nas vlak. Rychlik R608 prijel a vsichni se zacali tlacit s kolama k zavazadlovemu prostoru. Nejdrive si kola hodili lide s mistenkami, pak prisla rada na nas. Nastesti se nase kola vesla take do zavazadloveho prostoru, sice jsme s koly obsadili i prilehajici chodbicku. Pruvodci musela volat dispecera, ze kapacita pro kola je jiz vycerpana a uz zadna kola neberou. Jelikoz jsme byli ve dvou vagonech, v Holesovich jsme se srazili do jednoho vagonu, jelikoz jsme meli spolecnou jizdenku.
obrázek1
Jedna společná
Cesta pomalu utikala... Ve vlaku jsme hlasovali jaka bude trasa a kam pojedeme. Nakonec jsme se domluvili, ze pojedeme nejdrive ke Kamencovemu jezirku a pak do Loun. V Lounech se rozhodneme kam dal.
V Chomutove jsme vystoupili na zastavce Chomutov - mesto. Nekteri odvazlivci prevedli kola pres trat, jini zvolili bezpecnejsi cestu podchodem. Z nadrazi jsme vyrazili ke kamencovemu jezirku. U vstupu do jezerka jsme hlasovali, kdo se chce jit koupat. Prevazna vetsina byla jet dale. Objeli jsme kamencove jazirko a za jezirkem byla krasna atrakce pro vodni lyzare. Toto atrakce nas vsechny tak ohromila, ze jsme se nejakou dobu divali na lyzare, jak jim to krasne lyzuje.
Nasedli jsme na sve ore a pokracovali smerem do Postoloprt po cyklostezce 3078 a 3034. U Udilce Eda pichl kolo. Z kola vyndal hrebik. U Velemyslevsi jsme prehledli znaceni cyklostezky a tak jsme si vyslapli jeden kopec do Havraňe. V Havrani jsme odbocili doprava a dojeli jsme do Blazimy, kde jsme se zase napojili na cyklotrasu 3034. Dojeli jsme do Postoloprt. V Postoloprtech na namesti meli reastauraci se zahradkou a tak jsme se posadili na zahradku. Objednali jsme si obed. Priprava obeda trvala trochu dele nez normalne, ale nakonec jsme se dockali. Z Postoloprt jsme vystridali cyklotrasu 353 do Loun, cestou jsme parkrat odbocili za chmelnici, ale nakonec se nam vzdy podarilo nalezt tu spravnou cestu. Cestou jsme mijeli ovocne stromy se svestkami. Nedalo nam je aspon ochutnat. V Lounech jsme se rozhodovali zda pojedeme do Kralup nad Vltavou, ci do Roudnice. Nakonec jsme se rozhodli pro Roudnici.
Z Loun jsme pokracovali po silnici 246 az do Roudnice. Cestou navstivili v Libochovich kramek s potravinami. Nebylo nad studenym napojem, nekdo se obcerstvil nanukem. Z Libochovich jsme pokracovali do Roudnice.



Dojezd do Roudnice. V Roudnici jsme ns kruhovem objezdu spatne odbocili. Jeden pan nam rekl, ze nadrazi je po silnici dolu. Tak jsme si objeli kruhac jeste jednou. Z kruhace jsme to svihali po kostkach dolu z kopce. Kdyz jsme byli u nadrazi, prijizdel nejaky vlak. V lampionu hlasili, ze rychlik z Usti, ktery pokracuje do Prahy... Rychle jsme popadli kola, vybehli jsme schody, rychle jsme prosli pres trat. A vrhli jsme se k zavazadlovemu vagonu. Tam jsme nalozili kola, hupsli do vlaku a vlak se rozjel. Meli jsme to nacasovane jen tak tak. V Kralupech vystupovala Zita, ostatni pak na Masarykove nadrazi.
Z Masarykova nadrazi jsme se rozloucili s Kolbabou a Martou. Kolbaba jel na Mustek. Zdenda, Eda, Katka, Jirka, Petr jeli na Hlavni nadrazi. Na Hlavnim nadrazi se rozloucil Zdenek. Eda, Katka a Jirka pokracovali vlakem k Ricanum.
Dekuji Katce za krasny vylet.
Vsstup k Kamencovému jezírku
Vsstup k Kamencovému jezírku
Odkaz na další fotografie


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::