Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 278
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 27.7.24,svátek má :Věroslav
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Výlety do okolí Jižního města 2 - Průhonice


14.6 Výlety do okolí Jižního města 2 - Průhonice


Organizoval:
Autor popisu: Zdenda
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 22
Obtížnost: 1 osobní pocit
Počasí: skvělé



Další výletem vás tentokrát pozvu do Průhonic. Výletní místo s krásným zámečkem a ještě krásnějšími zahradami. Projedete se chráněnou oblastí meandry Botiče a cestu můžete zakončit pivečkem na zahrádce u Hostivařské přehrady.
Trasa začíná jako minule u kolejí Jižní město. Kolem koleje Blanice se protáhneme do zadní častí areálu kolejí a kolem hřišť na košíkovou se dostaneme na cestičku vedoucí vesničkou směrem rybníku Šeberák.. Zadem kolem rybníka vede uzká cesta. Pozor at vás nepřekvapí místní nudy pláž :-).
Najedete na silnici a po vedlejších silnicích dojedete až do Průhonic.Navigace na silnicích váš již navede.
Na náměstí je to trochu do kopečka ale k zámečku se stojí určitě podívat. Ne tak na zámeček ale na krásné zahrady plné rozkvetlých rododenronů.
K pokračování cesty se musíme trochu vrátit a to k mostku pod tím pěkným kopcem. Dáme se do prava po červená turistické cestě která nás povede kolem meandrů Botiče, krasnou, místy troch dobrodružnou cestou.Červená turistická cesta vás dovede až k Hostivařské přehradě. U vlastní přehrady se dáme do leva (přes přehradu ). Zde jsme již u civilizace. po chodníčku nahoru a sídlištěm se dostaneme na stanici metra Háje. Pokud se dáme doprava lesoparkem, můžeme se projet ještě směrem k stanici metra Opatov nebo Chodov




Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::