Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 278
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 27.7.24,svátek má :Věroslav
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Ze Sv. Mořice do Merána


19.-24.8.2008 Ze Sv. Mořice do Merána


Organizoval: Kolbaba71
Autor popisu: Kolbaba71
Typ výletu: Vícedenní cyklistický
Délka: 250
Obtížnost: 3 ač hlavně z kopce, tak celkem náročné
Počasí: Slunečno, jen jedno odpoledne déšť



Zájezd pořádala Chomutovská cestovka Smart Travel. Jel jsem s bývalou kolegyní (včetně její rodiny) a dalšíma jejíma známýma. Na tento zájez jsem málem neodjel jelikož jsem byl přesvědčený, že se jede o 3 dny později. Po celé řadě klik jsem nakonec přece jenom jel. Zájezd vypadal na papíře vcelku pohodově, jelikož se sjíždělo z 1815m na 325m.n.m. Nebyl to pro mě žádný extrém, ale zas taková sranda to nebyla. První den jsme jeli ze sedla Maloja do Suchsu. Trasa měřila 70km a byla trochu zvlněná. Druhý den jsme vyrazili dále do Nauders. V cestě nám stáli dva kopce s převýšením 200m a jeden s převýšením 400m. Součástí této etapy byl i 8km sjezd o 600m níže. Vzdálenost byla necelých 70km. Tyto tři kopce a bezpočet dalších menších mě ten den úplně uzemnily. Proto jsem další den zvolil odlehčenou trasu o vzdálenosti 40km bez velkých kopců. Ten kdo chtěl, mohl vyjet do sedla Passo dello Stelvio. Představovalo to 25km dlouhé stoupání s převýšením 1838m. K výchozímu bodu se ještě muselo přijet cca 40km vcelku kopcovitým terénem. Jedna slečna při sjezdu ze sedla si zavařila kotoučovky. Poslední den jsme jeli téměř stále se mírně svažujícím terénem přes rozlehlé jablečné sady do Merána, kde jsem naši výpravu ukončili. Odpoledne tohoto dne nás chytil delší lehký deštík. Naše skupina přespávala v motelech (další lidi v motelu či pod stanem dle jejich výběru) a autobus nám převážel potřebné věci do dalšího města, takže jsme mohli jet téměř nalehko. První den jsme jeli přes Švýcarsko, druhý den přes Rakousko a zbylé dva dny jsem se pohybovali v Itálii.


Pohodová cesta kolem jezera Začínáme se dostávat rochu výše nad řeku. Tak 2/3 prvního kopce s 200m převýšením. Dle je městečko, odkud jsme vyjeli. Pohled po sjetí asi 1/2 8km klesání. Sjíždělo se až dolů k řece. Silnice po které jsme překonali převýšení 400m.
Začínáme se dostávat rochu výše nad řeku. Tak 2/3 prvního kopce s 200m převýšením. Dle je městečko, odkud jsme vyjeli. Pohled po sjetí asi 1/2 8km klesání. Sjíždělo se až dolů k řece. Silnice po které jsme překonali převýšení 400m.
Odkaz na další fotografie


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::