Výlety
do okolí
Prahy
Počítadlo:
Příspěvků :4582
Profilů: 277
Výletů : 100
www.srazcyklistu.cz-Výlety do okolí Prahy
Dnes je 29.3.24,svátek má :Ta»ána
Přihlásit / zaregistrovat
Srazcyklistu.cz >> Naše výlety >> Praha -Karlštejn-Lomy Amerika a zpět


13.5 Praha -Karlštejn-Lomy Amerika a zpět


Organizoval: Zdenda
Autor popisu: Zdenda
Typ výletu: Jednodenni cyklistický
Délka: 80
Obtížnost: 1 pogodička :-)
Počasí: Supr



Náš historicky první výlet se určitě povedl. Po zadání inzerátu na serveru rande.cz se pod Barrandovským mostem sešla partička 15 příjemných lidiček a společně jsme vyrazili směr Karlštejn a lomy Amerika...
Počasí bylo sice pod mrakem, sem tam káplo, tak jsme museli na chvilku přerušit cestu a přečkat nepřízeň počasí v útulné hospůdce ,ale pak se počasí umoudřilo, sluníčko vysvitlo a my jsme v pohodě dorazili k prvnímu cíli naší cesty. V podhradí pod Karlštejnem došlo na focení a krátké občerstvení. Směle jsme vyrazili do stoupání k lomům Amerika.
Tento kus země je opředený mnoha pověstmi (o fantomovi podzemí Hagenovi, který se neočekávaně objevuje a během malé chvilky opět zmizí, občas v noci okrádá spící trampy o jídlo, vraždí a podobně. V jedné ze štol visí traverza a gong, kdo na ni třikrát zabouchá a zavolá „Hagene - vem si mě“, musí se na stejné místo do roka vrátit, jinak zemře) Lomy jsme objeli kolem dokola a rozhodli jsme se i pro cyklistický návrat domů, což mě příjemně překvapilo (původně se mělo jet vlakem) K večeru jsme dorazili spokojení do Prahy.
Tímto výletkem jsme položili základ našemu budoucímu cykloputování.


Odkaz na další fotografie
Odkaz na další fotografie č.2


Přidejte vlastní výlet na stránky..
srazcyklistuSrazcyklistu.cz
Další projekty :: Web-rezervace.cz :: E-krizovky.cz ::